3 januari 2016

Söndag och sconesfrukost




God fortsättning på det nya året!
Jag känner på mig att 2016 blir ett bra år fyllt med mycket positivt på alla plan.

Igår kväll sov en kompis till Emmie över hos oss, så de vaknade ganska sent. Det blev därför en sen frukost och jag bakade smarriga scones. Så först vid 11 tiden åt vi frukost, varma scones med smör, ost och marmelad. Mums! Receptet hittar du längre ner. 

Idag har det varit riktigt kallt ute, men skön och klar luft. Det var uppfriskande att gå en promenad och sedan komma in och värma sig med en kopp kaffe. 

Vi är lediga några dagar till, så det känns skönt att bara få ta dagen som den kommer ett tag till.... lyxigt! 

Ha en fortsatt skön söndag!







R E C E P T  S C O N E S 

7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg 
2 dl mjölk
1 ägg, råsocker och sesamfrön till pensling


Sätt ugnen på 250 grader, varmluft. 
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. 
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 
Vispa samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. 
Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar. 
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker och vallmofrön. 
Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter i mitten av ugnen.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...